www.iiiWe.com » معرفی سقف کوبیاس Cobiax

 صفحه شخصی سیدحمیدرضا شاه مرتضائی   
 
نام و نام خانوادگی: سیدحمیدرضا شاه مرتضائی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  نظارت بر سازه های خاص صنعتی
شماره نظام مهندسی:  10-3-6-83301
تاریخ عضویت:  1392/04/02
 روزنوشت ها    
 

 معرفی سقف کوبیاس Cobiax بخش عمران

7

مطالعات در زمینه سبک سازی و حذف بتن ناکارآمد از سال ۱۹۸۵ در دانشگاه های آلمان و مجموعه شرکت های گروه فناوری های کوبیاکس درسال ۱۹۹۷ با همراهی مهندسین و متخصصینی از سوئیس و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا پایه ریزی و تآسیس شده است و اکنون تبدیل به یک مجموعه متخصص در مورد اسلب های تخت سبک با بتن مسلح شده است.

این دانش از سال ۱۳۸۷ به صورت انحصاری در ایران و تعدادی از کشورهای منطقه در اختیار شرکت خانه سازی پارس مان سازه است.

دلایل انتخاب و ورود تکنولوژی کوبیاکس توسط شرکت خانه سازی پارسمان سازه به کشور عبارتند از:

صنعتی سازی
عدم نیاز به سرمایه گذاری زیاد برای احداث کارخانجات مواد اولیه
عدم نیاز به نیروی کار خیلی متخصص و امکان استفاده از نیروهای موجود
امکان احداث کارخانجات تولیدی در اقصی نقاط کشور
عدم وابستگی به خارج از کشور
سازگاری با مباحث و مقررات ملی ساختمانی کشور
اقتصادی بودن تکنولوژی و امکان رقابت با سیستم های رایج
انعطاف پذیری سیستم در ارتباط با مسآله معماری و سازه ای
تکنولوژی دوستدار محیط زیست

مفهوم کوبیاکس

Cobiaxاساس طراحی تکنولوژی Cobiax مبنی است بر سقف سازه ای با ویژگی «سقف دال ۲ طرفه» مشابه سقف های بتنی دال ۲ طرفه مرسوم با این تفاوت که هسته بتن مرکزی در محل هایی که کاربرد سازه ای ندارد با گوی های توخالی جایگزین می گردد. (جنس این گوی ها پلی اتیلن بازیافت یا پلی پروپیلن می باشد)

بدین صورت که این گوی ها در حدفاصل مش های میلگردی بالا و پایین قرار می گیرند. با توجه به اینکه در دال های بتنی ۲ طرفه مشکل تحمل نیروی برشی وجود ندارد، مشکل طراحی این نوع سقف بر مبنای حذف قسمتی از بتن میانی و ایفای عملکرد دال ۲ طرفه می باشد.

در فنآوری Cobiax با حذف بار مرده غیرسازه ای خاصیت باربری ۲ محوره همچنان حفظ می گردد. همچنین با شکل گیری غشای بتنی مستحکم در قسمت فوقانی و تحتانی دال به همراه شکل گیری شبکه تیرچه های داخلی در ۲ امتداد در اثر قراردهی گوی ها در سرتا سر فضای میانی دال بتنی می توان باربری مناسبی را برای این دال متصور شد.

اجزای این سیستم عبارتند از:

مدول قفسه ای (گوی های پلاستیکی به همراه خرپای فولادی)
دال بتن آرمه

یکشنبه 6 مرداد 1392 ساعت 10:50  
 نظرات    
 
محسن صفوی 00:04 دوشنبه 7 مرداد 1392
0
 محسن صفوی
بنده ، به عنوان کارشناس ارشد زلزله و کسی که از حداقل معلومات در زمینه تخصصی خود برخوردار است، اعلام میکنم سقف کوبیاکس را نمی توان دیافراگم صلب در نظر گرفت و استفاده از آن در مناطق با لرزه خیزی بالایی چون ایران، اصلا توجیه علمی ندارد. این سقف برای مناطق با لرزه خیزی خیلی پایینی چون اتریش و سوییس طراحی شده است.
وحید شایسته 16:09 سه شنبه 8 مرداد 1392
0
 وحید شایسته
در امریکا و سنگاپور و ... مناطق لرزه خیز در حال تو سعه است. به نظر ویرسد از خیلی از سقفهای موجود در بازار ایران صلبیت بیشتری داره.
شیدا منوچهری 22:01 آدینه 11 مرداد 1392
0
 شیدا منوچهری
در این نوع از سقفها هدف حذف بتن نا کارامد است اگر یک سقف را در نظر بگیریم مقادیر تنش ها در جاهای مختلف سقف متفاوت است و در بعضی از جاهای سقف تمرکز تنش را داریم و در این قسمت ها بتن حذف نمیشود و به صورت کامل بتن ریزی می شوند اما در جاهایی که مقادیر تنش ها کاهش پیدا میکند بتن میانی حذف و جای آن را گوی های پلاستیکی می گیرد و در قسمت زیرین و بالای آنها یک شبکه از میلگرد و دال بتنی قرار می گیرد. و با رعایت ضوابط مربوطه سیستمی مقاوم در برابر نیروهای ناشی از زلزله است .